دربارهٔ برنامه

برنامهٔ Jmeter مال Apache هست و آزاد هست و با Java نوشته شده. برای تست کردن پرفرمنس برنامه‌های وب‌بیس استفاده میشه. درواقع کارکرد این برنامه اینه که یه load بالا بندازه رو سرور و بعد یه سری پارامترهای مربوط به responseهای تولید شده توسط سرور رو اندازه‌گیری کنه. همچنین برای بررسی User Experience هم می‌شه ازش استفاده کرد. عملکردش شبیه browserها هست یعنی یه سری ریکوعست HTTP ایجاد می‌کنه و میفرسته و ریسپانس سرور رو میگیره و پارس می‌کنه و بعد بر اساسش اندازه‌گیری انجام میده ولی بروزر نیست یعنی کاری که یه بروزر قراره انجام بده مثل اجرای کدهای JS رو انجام نمیده ولی تمام کارهای بروزرها رو از طریق ریکوعست‌های HTTP شبیه‌سازی می‌کنه.

نصب

برنامهٔ jmeter در مخازن رسمی اوبونتو هم هست. از طریق APT می‌توانید این برنامه را نصب کنید:

sudo apt-get install jmeter

همچنین می‌توانید فایل فشرده jmeter را از سایتش دانلود کنید و با این اسکریپت نصب کنید:

/bin/jmeter.sh

ساخت و مدیریت تست‌پلن‌ها

توضیح کلیات محیط کاربری

در نوار سمت چپ این برنامه شما Test Plan و Workbench رو مشاهده می‌کنید. در این برنامه شما می‌توانید تعدادی Test Plan ایجاد کنید. همونطور که از اسمش پیداست تست‌پلن، لیست کارهاییست که برای یک تست به‌خصوص می‌خواین انجام بدین. برای هر تست‌پلن باید یک نام تعیین کنید. در قسمت vairableها می‌توانید متغیرهایی که در یک تست به‌خصوص می‌خواهید اندازه‌گیری کنید را مشخص کنید. اگر library یا web application بخصوصی دارید می‌توانید به test plan اضافه کنید. اگر روی نام test plan کلیک راست کنین لیستی از کارهایی که میشه به اون تست‌پلن اضافه کرد رو مشاهده می‌کنین.

ایجاد یک تست‌پلن ساده

روی تست پلن کلیک راست کنید و از منوی Add، گزینهٔ Thread Group رو انتخاب کنین. در پنجرهٔ مربوط به ترد شما می‌توانید تعداد تردهایی که میخواین رو سرور باز شه رو مشخص کنین. برای نمونه عدد ۱۰ رو وارد کنین. این معادل اینه که ۱۰ نفر با هم سایت شما رو باز کنن. یعنی با اینکار شما ده تا ریکوعست http میفرستید. در قسمت Ramp-Up می‌تونید توضیح بدید که در چند ثانیه می‌خواین تردها به این تعدادی که مشخص کردین برسه. در Loop Count مشخص میکنین که چند بار میخواین این اسکریپت اجرا شه.

اینبار روی نام Thread Group که ساختین کلیک راست و از منوی Add اینبار Sampler و HTTP Request رو انتخاب کنین. در قسمت Server Name or IP می‌تونید IP یا آدرس سایت و در قسمت Path می‌تونید یه / خالی یا ادامه آدرس URL صفحه‌ای که می‌خواین request ها بهش ارسال شه رو بنویسید.

حالا باید مشخص کنین که سیستم چه اطلاعاتی رو به چه نحوی دربارهٔ responeهای دریافت شده نمایش بده. برای اینکار مجدد روی Thread Group کلیک راست کنین و از قسمت Listener گزینهٔ View Result Tree رو انتخاب کنین. تست پلنی که ساختین رو یه جا سیو کنین. از منوی Run تست پلن رو اجرا کنین. لیست ریکوعست‌های ارسال شده و پاسخ‌ها دریافت شده از سمت سرور با یه سری جزئیات مربوط بهش رو می‌تونید تو View Result Tree مشاهده کنین.

شما تا اینجا نحوهٔ ساخت تست‌پلن رو یاد گرفتید و یه دیدی نسبت به کاربرد مواردی که در منوی Add در قسمت Listener و Sampler و Thread Group می‌بینید پیدا کردین.

کار در محیط Workbench

پلاگین‌نویسی