Action disabled: source

اسلاید سه

ضرب المثل فیری لانچ

تی سی او یعنی بیایم ببینیم برای یک ورک لود مشخص هزینه رو در حالت‌های مختلف مقایسه کنیم و یک چارچوب خیلی قابل مقایسه مشخص در اختیار شما قرار میده برای اینکار. به شما میگه که هزینه ای که میکنین روی سرور ها سویچ ها لایسنسینگشون کارمندها و اینو مقایسه میکنه با اینکه همین رو شما ببرین رو AWS و این به ما یه بیزینس کیس خوب میده برای اینکه بفهمیم چرا باید ببریم روش.

اسلاید چهار

فعالیت‌های سیس ادمینی موضوعی پیچیده است و نیازمند این است که افراد پرکتیشنر با مشقتی که در طول زمان رشد پیدا میکنه از اپلیکیشن‌ها و سرویس‌ها آشنایی داشته باشند. می‌توان گفت خدمات AWS آمازون که مخفف Amazon Web Services است صرفا یک ابزار جدید است برای اینکه به toolkit خودتان اضافه کنید. بیلد کردن موفقیت‌آمیز و دیپلوی کردن زیرساخت روی AWS شامل درک صحیحی از دغدغه‌های مربوط به سطح سیستم‌عامل، معماری نرم‌افزار، پرکتیس‌های تحویل محصول به کاربر و به همین میزان مولفه‌های تشکیل دهنده AWS می‌شود.

من یک مشاوره دوآپس ران کردم که به استارتاپ‌ها و بیزینس‌های کوچک کمک می‌کند تا از ابزارها و فرایندهایی که در گذشته فقط در دسترس سازمان‌هایی با تیم‌های بزرگی از سیس‌ادمین‌ها بود بتوانند بهره ببرند. خیلی از این بیزینس‌ها سیس‌ادمین‌های اختصاصی برای خود ندارند و تیم توسعه مسئول دیپلوی کردن و مینتین کردن زیرساخت است.

در هنگام کار با این مشتری‌ها من متوجه پترن‌هایی در استفاده آدم‌ها از AWS شدم. آن‌هایی که یک بک‌گراند خالص برنامه‌نویسی داشتند (یعنی تجربه کار سیس‌ادمینی نداشتند) معمولن یک زیرساختی را میساختند که خیلی از چیز‌هایی که سیس‌ادمین‌ها برایشان مهم بود مثل مانیتورینگ و لاگینگ را کنار می‌انداختند. کمبود مانیتورینگ و لاگینگ دنبال کردن ایشو‌ها را سخت می‌کرد و باعث افزایش مدت داون‌تایم بیشتر از حد معقول آن می‌شد.

در سر دیگر این طیف افرادی با تجربه کار سیس‌ادمینی زیاد بودند اما کمتر تجربه دولوپ داشتند یا نداشتند. این گروه بیشتر تمایل داشتند که با AWS به عنوان صرفن یک هاستینگ ویرچوال ماشین برخورد کنند و به سادگی سرویس EC2 را ران کنند و یک سری instance های استاتیک اجیاد کنند بدون اینکه از هیچ کدام از فیچر‌های high availability مثل Auto Scaling یعنی مقیاس پذیری خودکار و Elastic Load Balancer استفاده کنند. این شبیه این هست که یک فراری بخرین و فقط برای خریدن سبزی یکبار در هفته ازش استفاده کنین. کار فانی هست ولی از نظر هزینه موثر نیست.

استفاده از AWS اساسن نیازمند یک مایندست متفاوت از اونی هست که موقع دیپلوی کردن روی سرورهای استاتیک دارین. شما اینجوری نیست که خیلی ساده برید چند تا سرور رو ستاپ کنید و بعد در یه سری بازه های زمانی فعالیت‌های مینتننس رو انجام بدین. به جای این شما از مجموعهٔ ابزارهای AWS استفاده میکنین (ریپلیس خودکار اینستنس و بالا بردن یا پایین بردن مقیاس به صورت آن دیمند و …) تا خود سیستم را ایجاد کنید. با این توصیف این بیشتر شبیه برنامه‌نویسی است تا مدیریت سیستم سنتی.

هدف این کورس این هست که به شما کمک کند که بتونید با این دو تا اپروچ احساس راحتی بیشتری بکنید و به شما کمک کند تا تصمیمات درستی بگیرین برای نیازمندی‌های میزبانی خاص اپلیکیشن شما. اگر شما یک دولوپر هستین این ارائه به شما دانش کافی مدیریت سیستم رو میده تا تضمین کنه که شما از AWS به طور موثر دارین استفاده میکنین و به شما کمک می‌کنه تا زیرساخت اپلیکیشن قوی و ارتجاعی داشته باشین.

برای مدیران سیستم، این به شما نشان خواهد داد که شما چگونه می‌توانید ابزارهای مورد علاقه‌تان و فرایند‌ها را نگه دارید زمانی که با AWS کار میکنید و امیدوارم که این شما را ری اینونت د ویل کردن در طول مسیر حفظ کند.

ای‌دبلیو‌اس مجموعه‌ای از سرویس‌های رایانش ابری هست که میتوانند با هم ترکیب شوند تا اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های مقیاس‌پذیر و قابل اتکایی ایجاد کنند. این شامل تعدادی کامپوننت می‌شود که هر کدامشان به تنهایی نام و تنظیمات خاص خود را دارند و همه زیر چتر AWS ارائه می‌شوند. برخی از اینها از جمله EC2 و S3 در بیرون محبوب و شناخته شده هستند. بقیه مثل Kinesis و CloudFormation کمتر شناخته شده هستند. به این دلیل که پوشش دادن هر کدام از این سرویس‌ها با جزئیات خیلی وقت خواهد گرفت ما فقط فوکوس کردیم روی اونهایی که بیشتر استفاده میشن و یک نقطه رو از این مجموعه مشخص کردیم که بپرید توش و از اونجا بقیش رو هم کشف کنین.

اسلاید پنج

ما یک هزینه اکوزیشن یا به دست آوردن سیستم رو داریم و یه هزینه آپریشن یعنی هزینه های جاری سیستم. ما اینو تو ۴ دسته تقسیم کردیم. این هزینه های دسته اول یه مقدار اورلوک شدن. وقتی میخواین یه مقایسه کنین بین این دو تا باید خیلی دقیق بدونین که چه هزینه های کمتری دارین میدین. فهمیدن این چهار تا کامپوننت خیلی ضروریه برای همین به شما تا TCO رو بهتر بفهمین. این میشه فسیلیتی کاست ما.

اسلاید نه

شما باید فرق بین پرداخت کردن بابت چیزی که دارین استفاده میکنین با پرداخت کردن بابت چیزی که لازم دارین استفاده کنین. شما کلی منابع نگه میدارین.

اسلاید ده

یه ابزار آنلاین هست به صورت یه ماشین حساب TCO هست که من بهتون پیشنهاد میکنم ازش استفاده کنین حتمن. تو این سایت که شما شرایطتون رو توش توضیح میدین. و یه مقایسه خیلی دقیق براتون انجام میده و میگه چقدر ذخیره میکنین.

اسلاید یازده

شما وقتی میرین به CTO نگاه میکنین احساس خیلی خوبی پیدا میکنین نسبت به اینکه چقدر ارزون تره و اینهمه دلیل وجود داره برای اینکه برید سراغش ولی بعد یه مدت که بیل مالیتون میاد میفهمین خیلی هم اینجوری نیست.

اسلاید دوازده

تعریف کلاد: تجربه استفاده از شبکه ای از سرورهای ریموت روی اینترنت برای نگهداری پردازش داده به جای انجام اینکار روی کامپیوتر شخصی یا سرورهای لوکال

اینترنت رو هم به صورت ابر نشون میدن!

مثال اینکه به جای اینکه بریم کلی هزینه برق کشی و اینا کنیم پول بدیم به متخصصش بیاد انجام بده و فقط سیمش رو پلاگ این کنیم.

هر کسی میاد یه چیزی به عنوان سرویس ارائه میده. اینفراستراکچر. به شما یه ویرچوال ماشین روی اینترنت میدن و شما همه کنترل رو روی اون ماشین دارین. روت اکسز میدن. معمولن تکنولوژی های ویرچوالیزیشن هست. میتونین هر کاری روش بکنین. میتونین یه شبکه از ویرچوال ماشین ها رو درست کنین و …

یه لایه بالاتر پلتفرم از سرویس. ینی نه تنها ویرچوال ماشین بلکه مثلن پلتفرم جاوا رو میدن به شما. درواقع شما فقط اپلیکیشن رو دولوپ میکنین و دیپلوی میکنین رو پلتفرمی که کلاد به شما داده.

یه لایه بالاتر میشه سافتور از سرویس. گوگل داک. میان یه سافتور رو به صورت سرویس میدن.

یه شاخه دیگه دسکتاپ از سرویس هست. شرکت هایی مثه سیتریکس و وم ویر که میان حتی سیستم دسکتاپ کارمندهای شرکتم رو یه محیط ابری میدن و یه کنسولی دارن فقط. آمازون ورک اسپیسز که اونم درواقع همچین سیستمی هست.

اسلاید سیزده

دو تا تو اروپا داره چند تا تو آمریکا داره. چند تا آسیا و … و مناطقی هست که توش دیتا سنتر داره و درواقع هر اویلیبلیتی زون میشه یه دیتا سنتر تو اون منطقه.

آر دی اسش پستگرس و اوراکل و مای اسکیو ال و اسکیو ال سرور رو میده. داینامو دی بی مال خود آمازون هست و خیلی تشویق میکنه. سیمپل که خیلی راحته. کشم هست.

میتونین یه شبکه اختصاصی توی شبکه ابری آمازون درست کنین. لود بالانسینگ رو داره. دی ان اس. اتصال خصوصی و یه شبکه اختصاصی به آمازون به طور مستقیم هست.

یه لایه بالاتر اس‌دی‌کی هایی که برای منیج کردن سرویس های خودشه. سیستمیه که به شما میتونه در حوزه سرچ و اینا کمک کنه. سیستم نوتیفیکیشنشه سیستم کیوشه. سیستم ایمیلشه که بتونین ایمیل بفرستین. کلاد فرانت هست که راجبه اج لوکشین ها صحبت کردیم سی دی انه. کنسول داره برای مدیریت مپ ریدیوس.

سیستم مانیتورینگ کلاد واچ رو داره. من یه کورس دارم برگزار میکنم که اون جا با دیتیل با این سرویس ها آشنا میشیم. اینجا بیشتر به ای سی تو میپردازیم

اج لوکشین برای سرویس سی دی انش هست.

شما میتونین در چند دقیقه یه ویرچوال ماشین با سافتورهایی که میخواین در اختیارتون قرار میگیره.

اسلاید بیست و یک

مثالش اینه که وقتی سرور خاموشه پولی پرداخت نمیکنین. ماشین حسابشم هست.

هزینه ها رو براتون تخمین میزنه میگه با این نحوه استفاده از سرویس تا آخر ماه مثلن انقدر خرجت میشه.

فیری تیر داره برای اینکه مشتری های جدید بتونن سعی و خطا کنن و ببینن مناسبشون هست یا نه. آپدیت هاشو تو سایتش ببینین. ۷۵۰ ساعت سرویس میکرو میتونین بگیرین. میتونین با الستیک لود بالانسینگ ۷۵۰ ساعت به اندازه ۱۵ گیگ دیتا پراسس انجام بدین. ۳۰ گیگ به شما EBS میده. ۱۵ گیگ پهنای باند میده. ۱ گیگ ریجنال دیتا ترنسفر میده.

قیمت ها برحسب SSD بودن یا نبودن هم خیلی فرق میکنه.

اسلاید بیست و شش

مثالش دب تست. ورک لودی که فقط شب قراره اجرا شه مثل تست های کد و …

مفاهیم رایانش ابری و دوآپس

اگر شما با AWS آشنا هستین

مفاهیم و اصطلاحات تجاری و فنی در آمازون

گام‌های اولیه برای کار با خدمات ابری آمازون

مدیریت سطوح دسترسی و گروه امنیتی

مدیریت تنظیمات و استقرار خودکار برنامه

ساخت و تنظیم دیتابیس با سرویس RDS

مقیاس‌پذیری سیستم‌های نرم‌افزاری

مدیریت لاگ‌ها

مانیتورینگ

بک‌آپ‌گیری