برای دوستانی که این سخنرانی رو ندیدن فیلم سخنرانی آقای رائفی‌پور اینجا هست: http://www.aparat.com/v/7jx8n

البته برخلاف بحث ربط دادن همه چیز به فراماسونری و صهیونیسم و انگلیس و … مسألهٔ انتشار و آزادی دانش در دین اسلام بحثِ مهمی است و نیازمند بررسی دقیق و کارشناسی شده هست و این همان چیزیست که کمتر در صحبت‌های ایشون دیده میشه. (البته در هیچ‌کدام از سخنرانی‌هایشان به طور کامل شرکت نکردم و چیزی که میگم بر اساس طیف مخاطبین و موضوعاتی هست که معمولاً برای سخنرانی‌ها انتخاب میکنن) هرچند که این سخنرانی می‌تواند برای افرادی که با گنو آشنایی ندارند اطلاعاتِ مفیدی هم داشته باشد اما اشکالاتی که بنظرم وارد هست را مختصر بیان می‌کنم:

۱. «تفکر گنو می‌گوید میخواهیم سلطهٔ اقتصادی صهیونیسم رو بشکنیم»

در هیچ جایی از تعریف نرم‌افزارهای آزاد و پروژهٔ گنو و مقالاتی که در این‌باره تاکنون نوشته شده سخنی از صهیونیسم به میان نیامده. (اگر موردی می‌شناسید لینک بدهید.)

۲. مفهوم آزادی نرم‌افزار منحصر به کشورهایی که قانون کپی‌رایت دارند نیست! عدم اجرای قانون کپی‌رایت در کشور ما، تفاوتی در ماهیت و مشکلات ناشی از انحصاری بودن نرم‌افزار ایجاد نمی‌کند. پس احساس آزادی به هنگام شکستن قانون کپی‌رایت خیالی باطل است که بیشتر نشان‌دهندهٔ عدم درک صحیح از نرم‌افزارهای آزاد و رایگان پنداشتنِ آزادیست. (که از مثال‌های اول سخنرانی‌شان هم معلوم هست.)

۳. بدون شرح: « ۷۰ درصد سیستم‌عامل‌های مایکروسافت که سیستم عاملش ویندوز هست لینوکسه!»

یادِ خسن و خسین سه دختر مغاوین افتادم!

۴. «یه سیستم عامل طراحی کردن به نام لینوکس»

از ایشون که دربارهٔ مکتب گنو (که البته باید بررسی شود چرا گنو را مکتب می‌دانند!) سخنرانی می‌کنند بعید بود که گنو/لینوکس را لینوکس خطاب کنند.

۵. «فیسبوک را صهیونیسم جهانی راه انداخته»

شایدم راه انداخته ولی علت مخالفت بنیاد نرم‌افزارهای آزاد با فیسبوک مسألهٔ صهیونیسم نبوده بلکه بحثِ عدم احترام به حریم شخصی کاربران هست که ربطی به نهاد سازنده ندارد چه برسه به صهیونیسم!

۶. گنو رو مکتب فکری دونستن. در اینجا باید بگم در هیچ مقالهٔ معتبری گنو یک مکتب فکری به‌شمار نرفته! اما اگر بخوایم این موضوع رو خودمون بررسی کنیم که آیا گنو می‌تواند یک مکتب فکری باشد یا نه باید گفت گنو می‌تواند مکتب فکری باشد ولی نه یک مکتب فکری واحد زیرا در این مکتب شما نیازی به دنبال کردن هیچ‌کس ندارید. گنو از هیچ کلیشه یا رفتار قالبی خاصی حمایت نمی‌کند. یک بررسی اجمالی به ما نشان می‌دهد که عبارت «نرم‌افزار آزاد» مواضع گستردهٔ گوناگونی را شامل می‌شود. Peter Brown مدیر سابق اجرایی بنیاد نرم‌افزار آزاد در این باره می‌گوید نرم‌افزار آزاد یک فلسفهٔ روبه جلو و مترقیست.

متأسفانه صحبت‌هایی که از هر رده‌ای (دکتر گرفته تا سایر اقشارِ جوامع کاربری) بدون مطالعهٔ کافی به چشم میخوره، به واسطهٔ ناشناخته بودن نرم‌افزارهای آزاد مخاطبینِ زیادی پیدا می‌کند و زود جا می‌افتد. پس بیایید به جای دامن زدن به این بحران مطالعمون رو بیشتر و دیگران رو به خوندنِ منابعِ معتبر مثل سایت رسمی گنو دعوت کنیم. البته گروه کاربران دانش آزاد مطالعات گسترده‌ای در زمینهٔ آزادی دانش و بررسیش از نظر اسلام هم انجام داده که نتیجش تا حدودی روی سایتِ رسمیش قرار گرفته و برای افراد علاقه‌مند مفید خواهد بود.