|
تجهیزات موجود، برای انجام پژوهش های صنعتی طراحی نشده است مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
دیدگاه ها - مصاحبه ها
دوشنبه ، 17 اسفند 1388 ، 13:56
ضرورت تکمیل حلقه های مفقوده تجهیزات پژوهشی

sem

مصاحبه آراسته (خبرنگار خبرگزاری مهر) با دکتر صدرنژاد
در  ۱۷ اسفند ۱۳۸۸




 

استان تهران - خبرگزاری مهر: سردبير مجله بين المللی مهندسی پژوهشگاه مواد و انرژی و استاد دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شريف گفت: "بخشی از تجهیزات مورد نیاز برای انجام پژوهشها و تحقیقات صنعتی در کشور دارای حلقه مفقوده بوده و به طور کامل تهيه نشده و در بسياری از موارد شاهد خلا هستیم".

سیدخطیب الاسلام صدرنژاد در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: در مواردی مشاهده می شود که تجهيزات و دستگاههای مورد نیاز برای انجام یک پژوهش صنعتی را در کشور داریم، اما قطعات يدکی يا وسايل جنبی آن را نداریم که این امر باعث می شود نتوانیم از آن دستگاه به طور مطلوب استفاده کنیم.

وی ادامه داد: همچنین گاهی مشاهده می شود که از یک دستگاه به تعداد فراوان خریداری شده، اما دستگاه های مکمل و قطعات يدکی دستگاه خريداری نشده. این امر نیز به نوبه خود بر مشکلات مربوط به انجام تحقیقات صنعتی می افزاید.

سردبير مجله بين المللی مهندسی پژوهشگاه مواد و انرژی اظهار داشت: وقتی يک قطعه يدکی - ولو کوچک - از یک دستگاه را نداشته باشیم، نمی توانیم از آن دستگاه استفاده کنیم که این امر به معنای بی استفاده ماندن آن دستگاه است.

صدرنژاد عنوان کرد: برنامه ریزی بايد هميشه کامل باشد تا به موازات فراهم شدن یک دستگاه يا سخت افزار خاص، همه قطعات ریز و درشت و نرم افزارهای مورد نیاز برای راه اندازی و استفاده بهينه از آن دستگاه هم فراهم شود تا بتوانیم از آن دستگاه استفاده مورد نیاز و مطلوب را داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در صورت عدم تحقق این امر ممکن است تجهيزات بسيار با ارزش بلااستفاده بمانند و سرمايه های هزينه شده برای تهیه آنها، بی ثمر بمانند.

صدرنژاد یادآور شد: همچنين لازم است از نيروهای انسانی کارآمد برای به کار گيری دستگاه های پيشرفته تحقیقاتی به طور صحيح استفاده کنيم و به موضوع تربيت نيروهای وارد و متخصص بيشتر از خريد دستگاه و دستگاه داری بها دهيم.